Duizendpootjes = sportieve school !


Lichamelijke Opvoeding is meer dan een uurtje bewegen alleen! Ook lichamelijk moeten onze leerlingen goed voorbereid zijn op het verdere onderwijs. Ze klaarstomen voor het middelbaar onderwijs op sportief vlak is één van onze grootste doelstellingen. Balsporten, gymnastiek, atletiek, handig zijn met rollend en glijdend materiaal, zwemmen en dans komen 9 jaar lang aan bod. In het 6eleerjaar moeten ze bv. een handenstand met hulp kunnen, een balsportspel met inzicht kunnen spelen, ver- en hoogspringen in zijn grove vorm goed onder knie hebben, kunnen zwemmen, met ritmegevoel geen probleem meer hebben ……. Daarnaast nemen we ook deel aan sportieve activiteiten van SVS (Stichting Vlaamse Schoolsport), aan interscholenwedstrijden (van de Stad Aalst) en tal van evenementen die ons aangeboden worden door de verschillende lokale sportclubs. Een jaarlijkse sportdag waar onze leerlingen elkaar beter leren kennen in een andere context dan op de schoolbanken, ontbreekt niet aan het lijstje. Op het einde van het schooljaar worden ze elk jaar opnieuw getest via een fietsproef…..dus veel fietsen is de boodschap!
 
De afgelopen jaren werden we verwend met sportieve leerlingen die al meer dan eens een gewonnen wedstrijd op ons palmares schreven. De voorbije interscholenwedstrijd ‘Minihockey’ wonnen zowel de jongens van de 2egraad als de 3egraad het tornooi. Ook de interscholenwedstrijden veldloop, atletiek, voetbal, korfbal en zwemmen gaven ons meermaals een medaille. Deze buitenschoolse activiteiten geven onze school een extra sportieve uitstraling en heelwat leerlingen geven hier telkens het beste van zichzelf.
 
Sport op school is belangrijk voor de algemene lichaamsontwikkeling, het teamgevoel en het leren respecteren van elkaar in zijn zwakheden en sterkten!
 
Juf Els
Turnleerkracht LO

Copyright © 2013. All Rights Reserved.