Klasvoorstelling 6A

Klaar voor… het laatste jaar van de lagere school!

De brug naar het secundair, het zetje naar ‘groot worden’, het duwtje naar de toekomst…
Nu nog de grootste van de school, maar binnen een paar maanden terug ‘de kleintjes’.
De voorbereiding naar deze grote stap, proberen we in het zesde jaar zo goed mogelijk te doen!

Hoe gaan we te werk?

Dit schooljaar bouwen we grotendeels voort op wat we in het vijfde leerjaar geleerd hebben. Op deze vele, nieuwe leerstof, wordt dit jaar stevig geoefend, herhaald, verdiept… Dit zodat de leerlingen alles, als ze onze school verlaten, goed beheersen.
Vooral voor wiskunde en taal werken we op zelfstandigere basis, weliswaar na een kort instructiemoment. Op momenten dat iedereen aan het werk is, begeleidt de juf diegenen die een extra duwtje nodig hebben. Zo kan iedereen, op zijn tempo, doen wat moet.

Frans is een nieuw vak voor de derde graad en dus is daarvoor nog meer begeleiding nodig. Vooral het aanbrengen van nieuwe vocabulaire, gebeurt klassikaal. Eens de Franse vocabulaire gekend is, kan er nog verder individueel of per twee gewerkt worden. We proberen de nadruk zoveel mogelijk op spreken te leggen. Heel vaak worden er Franse dialoogjes of rollenspellen gespeeld!

 

Eén keer per week, vertelt een leerling van de klas ons het nieuws uit de wereld. Hiervoor is er telkens een week tijd om thuis voor te bereiden. Zo komt de hele klas de leukste/ interessantste/ … nieuwsberichten te weten en zijn we op de hoogte van de actualiteit. We verzamelen ook telkens per maand enkele -voor ons- boeiende artikels vanuit de kranten die de juf meebrengt naar de klas.

 

Voor W.O. gaan we vaak zelf op ontdekking, om zo al doende te leren. Dit kan aan de hand van een uitstap zijn, een zoekopdracht, een gastspreker die op bezoek komt of een stappenplan dat we moeten volgen. Maar ook maken we onszelf wegwijs op het internet om zo zelf informatie op te zoeken en op te slaan!

Onze muzische vakken brengen nog wat extra leven in de brouwerij! Actieve doe-lessen zijn gegarandeerd plezier.


En last but not least...
om ons jaar volledig onvergetelijk te maken, gaan we jaarlijks met de derde graad op 5-daagse.
Een supertoffe, boeiende, leerrijke én vermoeiende week!

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.