Klasvoorstelling 3B


 

Welkom in 3B, de 'Toy Story'-klas!
 

In het derde leerjaar leren we een heleboel nieuwe dingen.

Voor wiskunde leren we: tellen tot 1000, cijferen, breuken, wiskundige problemen oplossen (onze juffen noemen het wel eens vraagstukken, maar het zijn echte problemen), hoeken benoemen, met een geodriehoek werken, veelhoeken benoemen, blokkenbouwsels, de klok kunnen lezen tot op 1 minuut nauwkeurig (zowel op een wijzerklok als op een digitale klok), betalen met euro’s en veel meten :de temperatuur, de lengte, het gewicht, de inhoud.

Voor Nederlands maken we leuke luisteroefeningen, leren we fijne gedichten, kennen op het einde van het schooljaar al enkele woordsoorten, leren we nadenken over onze taal, leren we nadenken over onze leeslessen, oefenen we om beter te leren lezen in een Toy Story- boekje en vertellen zelf over een gelezen bib- boek.

Voor W.O. leren we verschillende thema’s: Joepie, wij zitten in het derde leerjaar, Terug in de tijd, Welkom in mijn restaurant en nog vele andere. We leren de kaart van Aalst hanteren en een tijdslijn gebruiken.

De veranderingen in de natuur volgen we op. Als echte techniekers hebben wij op school een heuse technologiedag. En op dierendag hebben we steeds bezoek in ons klasje!

Maar het allerleukste zijn de vele uitstappen die we maken: de school met schoolomgeving, Gent met het huis van Alijn en de school van toen, Meldert waar we de boeren een bezoekje brengen, de stadswandeling en nog vele andere.
     
Tijdens de verkeerslessen kunnen we een fietsbrevet halen. Die behendigheidsoefeningen oefenen we samen met juf Els.

Maar ook het nieuws volgen we op de voet. Elke maandag spreken we over de nieuwsfeiten van de afgelopen week. We zijn dan ook allemaal trouwe fans van ‘Karrewiet’.

Bij muzische vorming werken we samen met het vierde leerjaar. We werken met een doorschuifsysteem. Juf Jo-Ann geeft drama, Juf Frederica bewegen, meester Peter geeft media en juf Elke geeft muziek. Beeld geeft iedere leerkracht in zijn eigen klas.

Dagelijks staat onze computer aan. Zo kan elke leerling een keer aan een computer werken. Soms oefenen we iets wat we in de klas leerden, we maken bijvoorbeeld een verslag over een wandeling, leren op internet werken, een berichtje van de ene klas naar de andere te sturen.

In de Toy Story- klas staat de deur voor je open en staan je vriendjes al te wachten!
 

 


 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.