Klasvoorstelling 2A

 

 Hallo allemaal!


In het eerste leerjaar leerden we tellen tot 20 , maar nu gaan we veel verder tot 100. Tom som en Mil verschil helpen ons om de oefeningen met de juiste techniek op te lossen .En niet te vergeten :de x en : tafels van 1 tot en met 10  leren we in het tweede leerjaar .

‘Elke dag thuis oefenen met je kaartjes  ‘  is dan ook de boodschap !
En geloof ons maar :oefen ,oefenen en nog eens oefenen dan pas lukt het goed !


Wij kennen nu al de letters van het alfabet en woordjes en korte zinnen maken , 

lukt al aardig, maar we moeten nog veel oefenen. Zo kunnen we leuke verhaaltjes maken .Een tekstje vlot kunnen lezen oefenen we ook elke week samen of in een kleine leesgroepjes  en  vraagjes over de inhoud van de tekst   oplossen is toch niet zo gemakkelijk als het lijkt.  

Is het nu een d of een t ? Schrijf je auto nu met au of ou ?
Dat wordt goed opletten en oefenen zowel in de les als thuis !
En niet alleen correct schrijven is belangrijk maar ook netjes en verzorgd  schrijven  is belangrijk .Zo leren we in dit leerjaar de hoofdletters schrijven .
 
 
Naast Nederlands en wiskunde doen we nog heel veel andere toffe dingen hoor ! 

Turnen, muziek, godsdienst of zedenleer, knutselen, voordragen, de tafels oefenen op de computer  of een windmolentje maken in de les technologie. 
In de wero-lessen hebben we het over de maanden en de seizoenen, dieren, afval voorkomen en recycleren, gevoelens ,de natuur , gezondheid ………..en niet te vergeten verkeer. We gaan ook vaak op stap om de wereld rondom ons beter te verkennen .Kortom : hier valt heel wat te beleven!

Copyright © 2013. All Rights Reserved.