Klasvoorstelling 1C

Leren, werken, ontdekken en plezier maken met Nellie en Cezar!

Welkom in de klas van juf Greet. Leren is heel fijn bij ons, want onze vriendjes Nellie en Cezar helpen ons graag. Ze wonen in een boomhut in onze klas en iedere morgen zitten we samen in de kring. Dan maken we Nellie en Cezar wakker, we bespreken de kalender, het weer, de taakjes,… en vertellen hen ook 101 dingen! Daarna is het tijd om aan het echte werk te beginnen…

TAAL
‘Ik lees met Hup en Aap’ is een leuke taalmethode waarmee kinderen aan de hand van themaverhalen de sleutelwoorden ik, an, uk, el,... op een speelse en creatieve manier leren. Vertelplaten, computerspelletjes, letterdozen en een letterschuif geven het lezen een extra dimensie. Maar leren lezen wordt pas echt fijn met Hup erbij. Wie dat is ontdek je hier... 

Hup is onze klaskangoeroe. Zij leert ons lezen en schrijven. Ja ze kan zelfs schrijfdans geven en is een echte sloeber!  Zo tovert ze bv. nieuwe sleutelwoorden en letters uit haar buidel. Eerst korte woordjes, nadien langere en moeilijkere woordjes. Uit deze woorden leren we dan de verschillende letters en.... met die letters toveren we nadien zelf woordjes. Zo komen we heel snel tot lezen en schrijven.

REKENEN
Tijdens de rekenlessen mag Hup even rusten en laat Wibbel ons via spannende verhalen kennis maken met ‘de betoverende cijfers’. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, ... de getallen tot 20 op een rij. We leren splitsen, optellen, aftrekken, we leren de klok lezen (uur en halfuur). Wibbel leert ons ook betalen en terug geven met de euro's en de eurocenten. we meten bijna alles in de klas, de liter, de meter, en het kilogram komen ook aan de beurt. We gebruiken veel materiaal: blokjes, rekenschijfjes, computerspelletjes, rekendoosjes, splitskabouters, oefenbordjes ... tof om mee te leren rekenen.

  

 Niet alleen lezen, rekenen en schrijven zijn belangrijk. We leren ook interessante weetjes tijdens de lessen WO. We werken rond verschillende thema’s, altijd startend vanuit een prentenboek zoals: ‘ Het vreemde ei’,‘ Noord- en Zuidpool’, ‘Help, ik barst’, ‘Wonen er beren in Afrika?’,… Deze lessen gaan over de natuur (mens, dier, plant), de maatschappij, tijd, ruimte, verkeer, techniek, … Af en toe gaan we op uitstap of komt er iemand naar onze school i.v.m een thema.

 

 

Om de 2 weken gaan we zwemmen en hebben we turnen. Ook knutselen, zingen, drama, beweging en media komen aan bod, vooral in de namiddag.

 

 

 

Iedere maand is er een hele namiddag een speciale MUZO- namiddag waarbij we dan de jarigen van de maand in de bloemetjes zetten. Echt superleuk hoor met mooie verjaardagskronen, muziek, toneel, dans, een hapje (dat we soms zelf klaarmaken) en een drankje!

 

 


Je merkt het… We hebben het hier zeker naar onze zin in de klas. Veel werk dus, maar ook veel plezier.

We gaan samen op stap, en maken er een…

SUPER- FORMI- WELDIG- EINDE- FANTA- KOLOSACHTIG jaar van!!!!

Benieuwd of misschien zelfs een klein beetje jaloers?

Kom gerust een kijkje nemen op onze webstek!

Juf Greet

Copyright © 2013. All Rights Reserved.