Klasvoorstelling 1B


Welkom in de Jip en Jannekeklas!

Net zoals in de kleuterschool starten wij ook elke morgen in de kring. Daar vullen we onze kalenders in, bespreken we het dagverloop en kunnen we elkaar de laatste nieuwsjes vertellen.

 WISKUNDE

Samen met Wibbel leren we de cijfers tot en met 20. We leren de getallen schrijven, splitsen,  optellen, aftrekken. In ons winkeltje leren we werken met de euro’s en eurocenten.
We leren de klok lezen  (het uur en het half uur) en gebruiken de grote lat van onze juf om de meten met 1 meter. Ook de kilogram en de liter leren we al spelend kennen. Om dit alles te leren, gebruiken we veel materiaal: balonnen, rekenschijven, blokjes, rekenparels en nog veel meer.

NEDERLANDS

Hup en aap leren ons lezen en schrijven. Dagelijks oefenen om te lezen is superbelangrijk. Ons werkboek en leesboek zijn verwerkt tot samen een boekje. Op de flapjes staan de sleutelwoorden, maar ook de woordkadertjes die we supervlot moeten leren lezen. Elke week maken we een dictee: eerst enkele letters en sleutelwoorden, nadien woorden met gekende letters en zinnen.
In het begin mogen we nog op het bord kijken, maar na Nieuwjaar kunnen we niet meer gluren en moeten we zo kunnen schrijven.

Tegen het einde van het schooljaar schrijven we onze eigen verhaaltjes en kunnen we al echte boeken lezen.

W.O.
Tijdens de lessen W.O vertrekken  we steeds vanuit een jeugdboek. (Ja, onze juf wil echte boekenbeesten van ons maken!)

De eerste week werken we rond Jip en Janneke. Zij helpen ons van maquette naar plattegrond.
Enkele andere boeken die we zeker samen lezen: De Gruffalo, Het letterwinkeltje, het geheim van de moestuin, ik voel een voet, Miki en de sneeuwpop en vele meer.

We leren over: dieren, planten, afval sorteren, het leven van vroeger, van baby tot schoolkind en nog veel meer. 

Vaak leren we dit tijdens hoekenwerk, zodat we al spelend, onderzoekend, experimenterend tot leren komen. Kijk daarom regelmatig naar de foto’s op onze blog, daar kan je zien wat we zoal doen tijdens deze lessen.


MUZISCHE VORMING

Hier leren we knutselen, muziek maken en zingen, bewegingslesjes en ook dramalesjes zoals bv. Poppenkast spelen. 

Ons klasliedje kan je ook horen op internet:LICHAMELIJKE OPVOEDING
Op maandag gaan we om de 2 weken zwemmen. Later op de week hebben we nog een uurtje L.O. bij juf Eva. 3 keer per schooljaar doen we een heuse fietsproef.

Op het einde van het schooljaar moeten we kunnen fietsen op 2 wielen!


Heb je interesse in wat we allemaal doen, surf dan regelmatig naar onze blog.
Je merkt het al, in 1B zullen we ons zeker niet vervelen.

Vele groetjes,
Juf Nicole

 


 


 

 

 


 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.