Klasvoorstelling 1A

 

 

Welkom in de klas van Juf Katrien!!


Bij ons in het eerste leerjaar is het echt super fijn, omdat onze vriendjes Vos en Haas er ook bij zijn. Ze zijn overal in de klas te bespeuren en zij helpen ons dagje helemaal op te fleuren.
’s Morgens zitten ze bij ons in de kring om naar al jullie spannende verhalen te luisteren en om onze dag te overlopen. Nadien is het tijd voor het echte werk…

Taal

Hup is onze grote kangoeroe-vriend die ons elke keer leuke verhalen komt vertellen. In deze verhalen zitten kapoenwoorden die zich heel goed kunnen verstoppen. Uit haar buidel tovert ze alle letters en woorden die we dit schooljaar gaan leren. Naast lezen, leert Hup ons ook schrijven. Een echte krak is zij!

Daarnaast gaan we ook nog creatief aan het werk met onze letterdoos, letterliedjes, computerspelletjes, schrijfdans, vertelplaten en we gaan zelfs op bezoek naar letterland.
Je zal zien hoe snel Hup ons doet lezen en schrijven! Vanaf januari gaan we om de twee weken naar de bib. Dan is het eindelijk aan ons om een verhaal voor te lezen!

Rekenen

Wibbel vertelt ons elke week spannende verhalen die stilaan onze getallenas tot leven brengen. Daarnaast halen we ook octo-plus even uit het water om ons sommen tot 20 aan te leren. Om te leren splitsen, spelen we bowling in onze klas en we doen er maar meteen de ‘splits-rap’ bij. In onze klaswinkel leren wij betalen en terug geven met de euro’s. Ook het uur en het half uur zullen jullie zo op jullie duimpje kennen, zodat jullie nooit meer te laat zullen komen. Naast al deze leuke activiteiten zijn er ook tal van leuke materialen zoals onze rekendoos, splitskralen, de splitskabouter, …

WO
Naast al dit breinbrekend werk is er ook nog tijd voor leuke en vooral leerrijke ontspanning tijdens de WO-lessen. Aan de hand van een vertelboek bouwen we keer op keer ons thema op. Hierbij zullen we vooral zelf moeten doen en ontdekken. Handen uit de mouwen en aan de slag, is de boodschap!!!

Iedere week gaan we een uurtje zwemmen en een uurtje onze benen strekken tijdens de turnles. Ook gaan we knutselen, dramatiseren, muziek maken,… en dit met vriendjes uit de andere eerste leerjaren en hun juf. Wij kijken er alvast naar uit om er een knots gek, leuk en leerrijk schooljaar van te maken. Jij toch ook?! Juf Katrien

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.