Klasvoorstelling 3CK

Pompom is onze klaspop, een leeftijdsgenootje van de kinderen en is ons vriendje het hele schooljaar lang. Hij is dan ook de vertrouwenspersoon voor de kinderen en speelt een grote rol voor het welbevinden. Pompom mag iedere week op logement bij één van de kinderen. Dat vinden ze natuurlijk superfijn.

Naast de afwisselende activiteiten en thema’s in de klas is er ook een vaste structuur doorheen de week. Elke ochtend starten we onze dag met het onthaal waarbij we leren welke dag het is, kijken we naar het weer en zingen we een heleboel liedjes.

 

Om de stap naar het eerste leerjaar te verkleinen komen er heel wat activiteiten aan bod om de overgang makkelijker te laten verlopen. Zo spreken we over het fonemisch bewustzijn die instaat om te leren lezen d.m.v rijm, woordstukjes, beginklank, letters lezen, nazeggen enz. Maar ook een heleboel activiteiten voor het voorbereidend schrijven komen uitgebreid aan bod.

Naar het einde van het jaar toe kunnen de kleuters al een heleboel letters lezen en schrijven, waarbij de pengreep en houding heel belangrijk is!
Natuurlijk is dit niet alles en komen er nog heel wat andere dingen aan bod. Kringmomenten met de juf, wiskundige activiteiten, liedjes, versjes, vertelmomenten, poppenkast en ga zo maar verder.
En niet te vergeten, we hebben ook de hoeken van de klas waar de kinderen elke dag naar hartenlust kunnen spelen, ervaringen opdoen en op ontdekking gaan.

Je goed voelen, samen spelen en plezier beleven is de motor van de klas.

Copyright © 2013. All Rights Reserved.