Klasvoorstelling 2AK

Wie zijn Rube en Rutje?


De wereld van Rube en Rutje is een zachte, warme wereld, vol levenslust en plezier, waarin mensen nog om elkaar geven.


Rube en Rutje zijn twee grappige vriendjes. Ze beleven met z’n tweetjes dolle avonturen, gaan samen op ontdekkingstocht in de natuur en zijn grote dierenvrienden. Rube en Rutje zijn zo verschillend van elkaar en toch kunnen ze goed met elkaar opschieten. Zij proberen open te staan voor iedereen, ook als die een beetje speciaal zijn.


Rutje is super handig en houdt van knutselen, timmeren en schilderen. Ze is een sportieve, avontuurlijke kapoen en speelt graag verstoppertje.

 

 


Rube is een echte keukenprins en houdt van spaghetti. Hij is een beetje verlegen, daarom houdt hij van rustige spelletjes. Hij zingt ook heel graag voor en met de kindjes.  

 

We werken meestal twee weken rond een thema. Dit geeft de kleuters de tijd om het thema te laten leven en beleven. Deze twee weken hebben een vaste structuur. Opgebouwd met activiteiten uit alle domeinen die in de kleuterklas aan bod moeten komen. Onze voormiddag bestaat uit ‘taal’, ‘beweging’ en ‘muzische’. In de namiddag werken we vooral in kleine groep. Hier komt ook ‘wiskunde’ en ‘taal’ aan bod.   

Elke week gaan we ‘schrijfdansen’. Dit is werken aan de grove motoriek zodat de overgang naar fijne motoriek zo vlot mogelijk gaat.  

We gaan ook twee keer turnen in de week. Turnen doen we met juf Eva.  

Uiteraard is dit niet alles. Er zijn nog heel veel tussendoortjes zoals snoezelen en vooral veel plezier beleven.

Op naar een leuk schooljaar met alle vriendjes van de Rube & Rutje klas! 

 

  

Copyright © 2013. All Rights Reserved.