Klasvoorstelling 4de lj BWelkom in 4B, De Stilton klas bij juf Jo-Ann!

In 4B vlieg je mee met de Stilton familie waardoor je heel wat nieuwe dingen leert.

In de WO-lessen maakt Geronimo het heel interessant met leuke thema’s zoals: tijd voor een nieuw begin, mijn gemeente, dieren en planten passen zich aan, wereldoorlog I, Dynastie, Aalst carnaval, mijn provincie, mijn land, gezonde voeding… . Er komt dus heel veel aan bod waardoor we van alle WO gebieden een beetje kunnen proeven in het vierde leerjaar!

In de rekenlessen krijg je opnieuw te maken met getallen, metend rekenen en meetkunde. Nu leer je wel rekenen met getallen tot 100 000! We verkennen samen de eigenschappen van meetkundige figuren en leren werken met allerlei meetinstrumenten. Breuken, kommagetallen, gewichten, inhoudsmaten, lengtematen, euro’s, klokjes, tabellen en grafieken maken onze rekenlessen steeds boeiend.

De Stilton familie leert jullie ook taal! In de lessen taal komen volgende onderdelen aan bod: taalwijs, begrijpend lezen, technisch lezen, creatief schrijven, luisteren en spreken. 

Jullie kunnen in het vierde leerjaar tijdens vrije momenten zelf het lezen bevorderen door een boekje te nemen uit de Stilton-klasbib! Daar vind je niet alleen veel Stilton boeken, maar ook heel wat andere interessante boeken. Spelling hoort er dit schooljaar natuurlijk ook weer bij. Jullie leren heel wat nieuwe woorden kennen!

Geronimo Stilton is niet alleen een avonturier, hij houdt ook van muzische dingen! In het vierde leerjaar werken we met een doorschuifsysteem voor de muzische lessen (drama, muziek, beeld, media en beweging). Juf Frederica, juf Elke, meester Peter en ikzelf geven elk ons eigen vak. Dat wordt heel fijn!

De Stilton figuurtjes willen jullie ook al een beetje helpen met het Frans. In het vierde leerjaar maken jullie al kennis met enkele Franse woordjes. Het is de bedoeling dat jullie op een fijne, speelse manier in contact komen met het Frans. Zo willen we jullie al wat voor bereiden voor het vijfde leerjaar!

Hoekenwerk komt ook aan bod in het vierde leerjaar. Jullie spelen dan enkele leerrijke spelletjes! We werken ook regelmatig aan het taalbeleid binnen onze school. Ons woordmonster eet woorden op die hij niet begrijpt. Het is de bedoeling dat jullie hem kunnen helpen om de woorden beter te begrijpen…

De laatste vrijdag van elke maand is er een klein feestje in de klas! De jarigen van de maand mogen zelf een feestje organiseren tijdens het laatste uurtje van die dag. Ze brengen zelf mee wat ze willen of spreken af met de andere jarigen wie wat zal meebrengen.

Deze laatste vrijdag van de maand is het ook telkens wieltjesdag. De kinderen mogen dan een step/rolschaatsen/… meebrengen naar school.

4B maakt af en toe ook een leuke uitstap: een musical bekijken, een bezoek aan het stadhuis van Aalst, sportdag, graven om te weten, een carnavalswandeling,…

Dit klinkt toch allemaal heel fijn en interessant, niet?

Hopelijk zien we elkaar snel in het vierde leerjaar!

De Stilton familie en juf Jo-Ann

Copyright © 2013. All Rights Reserved.